Veelgestelde vragen

Wat kost een beugel?

De kosten van een orthodontische behandeling variëren. Het hangt af van de gebitsafwijking, de beugels die gebruikt worden en de duur van de behandeling. Tevens is de wens en medewerking van de patient (en diens ouders) van invloed. De kosten voor een orthodontische behandeling kunnen oplopen tot ± 2.500 euro, maar het is niet mogelijk om één bedrag voor een orthodontische behandeling te noemen.

De orthodontist kan na een uitgebreid onderzoek van de patiënt meestal wel aangeven wat een bepaalde behandeling gaat kosten. Voor de diverse onderdelen van een behandeling bestaan vaste tarieven die landelijk zijn vastgesteld.

Hier vind je de tarieven van onze orthodontisten:

Dr. Gem Kramer
Henk Jan Donker
Onno Kooren

Wat mag ik wel en wat niet?

Van ons mag je met een vaste beugel best frisdrank drinken. De beugel en de lijm lossen er namelijk niet van op, maar je tanden wel! Dat heeft niets met de beugel te maken maar met het aggresieve goedje dat frisdrank is. Hoe langer het in contact is met je tanden des te meer zal het glazuur oplossen. Je kunt bij wijze van spreken beter anderhalve liter Cola in 5 minuten opdrinken dan één glas nippen in een uur. Dit geeft overigens ook voor vruchtensappen en energy drink. Ieder drankje dat een fris gevoel geeft, ook als het niet koud is, is zuur en dat tast de tanden aan.

Brackets

Er zijn drie verschillende soorten brackets. Brackets met elastiekjes (gekleurd of grijs), zelf-ligerende brackets en doorzichtige brackets. Zie hier de verschillen.